Vergelijking van de Hello Fresh VS de Guosto maaltijdbox

De wens om heerlijk, thuis gekookt voedsel te eten staat steeds meer op gespannen voet met ons drukke leven. Ik ben dol op koken, maar de realiteit is dat ik vaak vergeet om de koelkast opnieuw te vullen met boodschappen, waardoor het koken van iets een hele uitdaging is.

Dit is een probleem dat maaltijdbezorging bedrijven als Hello Fresh en Gousto proberen op te lossen: precies de juiste hoeveelheid ingrediënten die rechtstreeks bij u worden geleverd voor recepten met eenvoudig te volgen instructies. Het idee is dat het handig, lekker en idioot bestendig is en ook nog eens voedselverspilling tegengaat - maar wat is de realiteit?

We bestelden een doos van beide, zodat we zowel Hello Fresh als Gousto konden vergelijken

Wat zit er in een Hello Fresh of Gousto Box?

Beide bedrijven leveren verse, (meestal) biologische , hoogwaardige producten in precies de juiste hoeveelheden om eenvoudig te volgen recepten te bereiden.

Elke doos bevat alle ingrediënten die u nodig hebt, waaronder een reeks kruiden en de gekoelde ingrediënten worden verpakt in een wollen voering met ijszakjes.

Beide schema's laten u het aantal maaltijden kiezen en het aantal porties dat u nodig heeft. Hello Fresh biedt van 3 tot 5 maaltijden per week voor 2 tot 4 personen. Bij het selecteren van een Gousto-box kunt u ingrediënten kiezen voor 2 of 4 personen en u kunt 2, 3 of 4 maaltijden per maaltijddoos kiezen.

Er zijn hier kleine variaties, maar beide bieden vrijwel hetzelfde aantal maaltijden voor vergelijkbare aantallen mensen. Na één ronde zijn zowel Hello Fresh als Gousto redelijk gelijk op elkaar afgestemd.

 

 

Welke soorten recepten worden aangeboden?

Beide bedrijven bieden een ruime keuze aan recepten en laten u filteren op basis van uw voedingsvoorkeuren.

De recepten van Gousto

Gousto biedt klanten een keuze uit meer dan 20 verschillende recepten per week. Ik zie nog steeds niet hetzelfde gerecht in meerdere weken verschijnen, dus hun receptenrepertoire moet behoorlijk uitgebreid zijn. Bij het selecteren van recepten kunt u filteren op

  • Glutenvrij
  • Vlees: ofwel kip, rund, varken of vis
  • Ander vlees, meestal lam of eend
  • Zuivel vrij
  • Vegetarisch

Gebruikers kunnen een sterbeoordeling en recensies achterlaten van elk gerecht dat ze hebben geproefd en veel gerechten hebben al duizenden beoordelingen.

Klik hier om een tekst te typen.

De recepten van Hello Fresh

Met Hello Fresh kunt u uit drie verschillende boxtypes kiezen:

  • Klassiek: voor 2 volwassenen met opties voor 3, 4 of 5 maaltijden per week, of voor 3 tot 4 volwassenen en een set 3 maaltijden per week. Het menu bestaat elke week uit de grootste variëteit aan vlees- en groenterecepten met een minimum van 3 vegetarische recepten.
  • Familie: geschikt voor 2 volwassenen en 2 kleine kinderen (3 personen) of 2 volwassenen en 2 oudere kinderen (4 personen) met de mogelijkheid van 3 of 4 maaltijden per week. Elke week is er de keuze uit maximaal 6 eenvoudig te koken recepten die speciaal zijn ontworpen voor gezinnen, evenals een selectie van andere niet-gezinsrecepten. 
  • Rapid: dezelfde doosconfiguraties als de Classic-box, maar met 4 snelle recepten om uit te kiezen, samen met nog 14 andere recepten uit de klassieke collectie. Snelle recepten zijn snel gemaakt met een maximum van 20 minuten - perfect voor degenen die een druk leven leiden.

De klassieke doos biedt de mogelijkheid om te filteren als vegetarisch, maar beperkt de recepten per week tot 3, ongeacht hoeveel personen. Het lijkt erop dat er geen andere allergeen filteropties zijn.

 

De mogelijkheid hebben om de gerechten te kiezen die je gaat koken en eten is enorm belangrijk. Beide bedrijven bieden deze functie, maar ik vond dat de filtering, beoordelingen en keuze van Gousto hen hier een voorsprong geven. Laten we hopen dat ze dit niveau van service op maat blijven aanbieden terwijl ze groeien.

Hoe zit het met de kwaliteit?

De kwaliteit van de producten in zowel een Hello Fresh- als een Gousto-box is erg hoog. Alle groenten worden vers en knapperig geleverd en beide maken gebruik van lokale leveranciers en zorgen waar mogelijk voor biologische producten.

Beide bedrijven leveren vlees en zuivelproducten in met wol geïsoleerde zakken gevuld met ijspakken om de ingrediënten tijdens de levering koud te houden. De ijspakken blijven nog uren stevig, dus zelfs als je levering 's morgens plaatsvindt, loop je niet het risico dat je eten voor de deur bederft. Zelfs in de hete zomermaanden hebben we geen problemen van beide bedrijven gehad.

Hoe zit het met de kosten?

De beste waardebox van Hello Fresh is 4 maaltijden voor 4 personen, waarbij een doos  64,99 kost en uitkomt op  5,00 per maaltijd.

De beste optie voor een Gousto-box is ook 4 maaltijden voor 4 personen, geprijsd voor 50,00. Dit resulteert in een maaltijd van 4,00

In werkelijkheid kun je vaak een extra portie krijgen van elk recept, soms twee, waardoor de kosten per portie nog meer worden gedrukt.

De twee bedrijven hebben iets verschillende prijsstructuren voor verschillende foodboxen, aantal maaltijden en aantallen mensen. Vergelijk je echter 3 of meer maaltijden per week voor een groot gezin dan kom je met Guosto aanzienlijk goedkoper uit.

HelloFresh 

HelloFresh SE is een internationaal beursgenoteerd maaltijdkitbedrijf gevestigd in Berlijn, Duitsland. Het is de grootste leverancier van maaltijdkits in de Verenigde Staten en heeft ook vestigingen in Canada, West-Europa, Nieuw-Zeeland en Australië.Wikipedia

 

Opgericht: 2011
CEO: Dominik Richter (2011–)
Opbrengst: 1,28 miljard EUR (2018)
Hoofdvestiging: Berlijn, Duitsland

Gusto

Gousto, een handelsnaam van SCA Investments Limited, is een Britse maaltijdverzamelaar met hoofdzetel in Shepherds Bush, Londen, opgericht in juni 2012 door Timo Boldt en James Carter. Gousto levert abonnees met receptenkistdozen met kant-en-klare, verse ingrediënten en gemakkelijk gevolgde recepten. Wikipedia 

 

Opgericht: 2012
Aantal werknemers: 200
Oprichters: Timo Boldt, James Carter